Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Στη Λήμνο θα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου και για δύο ημέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης προκειμένου να παραστεί στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου.

Η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Ηφαιστείας πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2000-2004, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αιγαίου, του οποίου την ευθύνη είχε τότε ο Ν. Σηφουνάκης. 
Η φετινή παράσταση αποτελεί συνέχεια της περσινής παράστασης η οποία  σηματοδότησε την επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου στο σύγχρονο κόσμο, 2.300 χρόνια μετά, και στόχο έχει την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ηφαιστείας καθώς και την καθιέρωση αυτού του ετήσιου πολιτιστικού γεγονότος και την εξέλιξη του σε μια διεθνούς επιπέδου εκδήλωση.

Ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που και φέτος το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας θα ανοίξει τις αγκάλες του προκειμένου να δεχθεί το θεατρόφιλο κοινό της Λήμνου, με μια εξαιρετική παράσταση του Κ.Θ. Β. Ε. που γιορτάζει μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας.